Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 22 mei 2011

Bijwerkingen van Chinese kruiden

In het Pharmaceutisch weekblad verscheen recent een lezenswaardig artikel over de bijwerkingen en gevaren van Chinese kruidenmiddelen.

In het Pharmaceutisch weekblad, het lijfblad van de KNMP, verscheen recent een lezenswaardig artikel over de bijwerkingen en gevaren van Chinese kruidenmiddelen. Zie ook het artikel van Catherine de Jong dat ook in Medisch Contact verscheen.

Martijn ter Borg

Martijn ter Borg studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel om in 2004 te starten met een promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan over dit onderwerp. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’. In 2007 is hij gestart met zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Deventer ziekenhuis te Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam. Sinds maart 2013 is hij werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van het Máxima Medisch Centrum.

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 januari 2024

Lees het NTtdK 2023, nr 3 integraal, met oa: alles over het afgelopen jaarsymposium, boekrecensies en meer.

artikelen - 02 november 2017

Kruidengeneesmiddelen kunnen ‘homeopathisch’ of ‘fytotherapeutisch’ zijn. Wat is het verschil? Werkt het ook? De clue zit in de verdunning.

behandelwijzen - 27 november 2010

Het TNO-bedrijf SU Biomedicine wil volgens het Pharmaceutisch weekblad Chinese kruiden op de Europese markt gaan brengen.