Door: Rob Koene | Geplaatst: 07 oktober 2004

Stoorveldtherapie in Soest en Brugge

Zou u mij kunnen meedelen of de Praktijk voor Stoorvelddiagnostiek van de Heer Solleveld in Soest nog steeds werkzaam mag zijn? Beetje rare vraag, wellicht. Maar laat ik het even verduidelijken. Ik ben 44 jaar en al 20 jaar CVS- en fibromyalgiepatiënte. Mijn tandarts is van mening dat al mijn onverklare spier- en zenuwpijnen het […]

Zou u mij kunnen meedelen of de Praktijk voor Stoorvelddiagnostiek van de Heer Solleveld in Soest nog steeds werkzaam mag zijn?
Beetje rare vraag, wellicht. Maar laat ik het even verduidelijken. Ik ben 44 jaar en al 20 jaar CVS- en fibromyalgiepatiënte. Mijn tandarts is van mening dat al mijn onverklare spier- en zenuwpijnen het gevolg zijn van mijn ontzenuwde tanden. Daarom heeft hij mij het advies gegeven contact op te nemen met de Heer Solleveld. Die zou mij aan een grondig onderzoek (focale haarden) onderwerpen en mij vervolgens doorsturen naar tandarts Proot in Brugge. Deze laatste zou de dode elementen dan chirurgisch verwijderen.
Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Hebt u al ooit reacties ontvangen van mensen die door beide heren behandeld zijn??? En wat waren hun ervaringen??? Als ik al mijn ontzenuwde tanden moet laten verwijderen, dan ben ik aangewezen op een prothese. Ik vind dit wel een zeer drastische maatregel, vooral omdat ik ook problemen heb met het kaakgewricht.
Ik weet niet of u mij verder kunt helpen, ik hoop het. In elk geval: alvast bedankt voor het lezen van mijn e-mail!
F.S.

Antwoord webredactie
Uit uw mail maak ik op dat u de informatie op onze website over stoorveldtherapie al hebt gelezen. Mocht dat niet het geval zijn, zoek dan eerst op onze website onder het trefwoord STOORVELD en lees de twee berichten die daarover gaan. De informatie die daar staat is onveranderd geldig. U leest daar dat de stoorveldtherapie bepaald geen ongevaarlijke vorm van kwakzalverij is.

De gedachte van uw tandarts dat uw klachten veroorzaakt worden door ontzenuwde tanden berust op een verzinsel. Er is geen enkel medisch onderzoek dat hiervoor ooit een aanwijzing heeft gegeven. Nog gevaarlijker is het, dat hij u aanraadt om al uw ontzenuwde tanden na een nep-onderzoek bij Solleveld te laten verwijderen.

U hebt daarna een gebitsprothese nodig en dat vindt u een drastische maatregel. Daarmee ben ik het helemaal eens. Uw gebit wordt ernstig beschadigd en het is vrijwel uitgesloten dat u er iets mee opschiet. Helaas is de oorzaak van CVS en fibromyalgie nog steeds een raadsel en is een effectieve behandeling ook nog niet gevonden. Maar laat u alstublieft niet misleiden door allerlei kwakzalvers die hiervan gebruik maken om patiënten onwerkzame en zelfs beschadigende behandelingen aan te raden. Wij vinden dat de praktijk voor Stoorvelddiagnostiek van Solleveld in Soest eigenlijk al lang verboden had moeten zijn, maar blijkbaar heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) nog onvoldoende middelen om daar actief in te grijpen. Zo’n verbod zou natuurlijk ook moeten gelden voor tandarts Proot in Brugge, maar daar valt vanuit Nederland natuurlijk helemaal niets aan te doen. Het zou wel kunnen helpen als u ons toestemming zou geven om uw melding door te geven aan de IGZ. Wij kunnen dat voor u doen, maar als u dat liever wilt, kunt u ook zelf uw e-mail met ons antwoord naar de IGZ sturen. Het e-mailadres is l[email protected].

Het moet voor u teleurstellend zijn dat wij u niets positievers kunnen vertellen. Wij vinden het in ieder geval verstandig, dat u eerst informeert hoe de vork aan de steel zit, voordat u een zo ingrijpende beslissing neemt.

P.S. De schrijfster stuurde ons daaropde volgende reactie:
Heel erg bedankt voor de informatie in verband met de Praktijk voor Stoorvelddiagnostiek van de heer Solleveld! Ik begrijp dat het hier gaat om onvervalste kwakzalverij? En helemaal niet ongevaarlijk is? Mijn tandarts houdt er natuurlijk een andere mening op na.

Ik moet eerlijk toegeven : de informatie op de website van Solleveld klinkt natuurlijk als muziek in de oren! Ook op Engelse websites wordt de theorie van ‘cavitations’ en ‘danger of root canal therapy’ met verve verkondigd. En – eerlijk is eerlijk-, ook ik heb al het genoegen gehad van pijn (in casu : armpijn) verlost te zijn na extractie van een tand.
Maar om nu al mijn avitale tanden te laten verwijderen (én het bot te laten schoon freezen), ik weet het niet, hoor! Op de anti-amalgaamsite van Nederland lees ik gemengde reacties in verband met de heren Solleveld/Proot.
Ik heb in elk geval beslist om niet te opteren voor zo’n drastische maatregel. Ik wens u verder heel veel succes toe in uw strijd tegen alterneuten !
F.S.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Rob Koene

Prof.dr. R.A.P. Koene (1938) studeerde geneeskunde aan de KU te Nijmegen. Van 1965 tot 1969 volgde hij de opleiding tot internist in het Sint-Radboudziekenhuis te Nijmegen. In 1969 en 1970 werkte hij in het Massachusetts General Hospital te Boston, alwaar hij zich verder bekwaamde in de klinische Nierziekten en laboratoriumonderzoek deed op het gebied van de transplantatie. In 1980 werd hij benoemd tot hoogleraar in de Nefrologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1982 tot 2001 was hij hoofd van de afdeling Nierziekten van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen en van 1992 tot 1999 tevens voorzitter van de Cluster Inwendige Specialismen. Van 1974 tot 1987 was hij voorzitter van de Transplantatie Werkgroep Nederland en van 1984 tot 1988 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nefrologie. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht op de volgende terreinen: transplantatie-immunologie, klinische transplantatie, experimentele glomerulonefritis, erytropoëtine en hypertensie.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 21 oktober 2009

Een bekende stoorveldtherapeut wil de VtdK de mond snoeren.

encyclopedie - 01 januari 2009

Angst dat men een ernstige ziekte heeft opgelopen of zal oplopen door amalgaamvullingen in tanden of kiezen.

tijdschrift - 04 november 2007

Korte samenvattingen van de artikelen verschenen in het AtdK 113.6