Door: Rob Koene | Geplaatst: 26 juli 2005

Stoorveldtherapie in Soest en Brugge nog steeds niet aangepakt

Al surfend kwam ik op jullie site terecht. Voor wat betreft Solleveld en Proot wil ik graag reageren. (klik hier voor een eerder artikel).Na jaren van CVS ben ik ook in de alternatieve sector terechtgekomen Het klinkt misschien als een cliché, maar als je ziek bent grijp je alles aan om beter te worden, is […]

Al surfend kwam ik op jullie site terecht. Voor wat betreft Solleveld en Proot wil ik graag reageren.
(klik hier voor een eerder artikel).
Na jaren van CVS ben ik ook in de alternatieve sector terechtgekomen Het klinkt misschien als een cliché, maar als je ziek bent grijp je alles aan om beter te worden, is het niet helemaal dan maar half. Alle beetjes helpen. Via een ontlastingstest bij een praktijk voor Chinese geneeskunde kwamen schimmels (candida) aan het licht. Ik was vergiftigd. OK, dus 4 maanden vreselijk dieet en vele medicijnen. Via die link (hoe ben ik dan vergiftigd?) kwam ik op de mogelijkheid van amalgaamvergiftiging. Een collega van mij was al bij Solleveld geweest… en 100% opgeknapt. Hoopvol dus. Ik erheen. Ja hoor, een wortelkanaalbehandelde kies moest eruit samen met het aangetaste kaakbot. Dan zou ik opknappen. Ook alle amalgaam moest verwijderd worden. Uiteraard alles onder begeleiding van vele ontgiftingsmedicijnen. Na de vreselijke kaakoperatie bij Proot in Brugge (wat een nachtmerrie!) moest ik nog viermaal bij Solleveld terugkomen voor een soort laserachtige nabehandeling. Na veel euro’s, tijd, hoop en energie (die je al niet hebt) kom ik een jaar later tot de conclusie (natuurlijk al eerder, maar het heeft natuurlijk tijd nodig om beter te worden…) dat ook dit niet geholpen heeft.
Dit wilde ik jullie graag mededelen.
R.N.

Antwoord webredactie
Uw droevige verhaal over de kwakzalverpraktijken van Solleveld en Proot plaatsen wij met uw toestemming graag op onze website. Wij zijn momenteel bezig om de verzinsels over amalgaamvergifting uit te pluizen en in de publiciteit te brengen. Uw ervaringen zijn daarbij zeker van belang.

Wij zouden u overigens ook willen aanraden om toch een klacht in te dienen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Solleveld staat in het BIG-register geregistreerd als fysiotherapeut. Hij zou dus niet alleen via het strafrecht, maar ook via het tuchtrecht aangepakt kunnen worden. Hoewel de mogelijkheden van de Inspectie om op te treden op basis van wat u hebt meegemaakt waarschijnlijk beperkt zijn, is het van belang voor hen om te weten hoeveel schade dit soort kwakzalvers aanricht.

U kunt uw klacht per e-mail sturen naar de Hoofdinspectie op het adres  [email protected]

Reactie van de briefschrijver
Ik weet niet of het allemaal echt kwakzalverij is. Wellicht dat het de ene wel helpt en de andere niet. Mij heeft het allemaal in ieder geval niet geholpen… en ik vrees velen met mij. In ieder geval is de werkzaamheid nooit bewezen. Wat wel bewezen zal kunnen worden is dat velen dit soort dingen graag aangrijpen om beter te worden. Het is inderdaad Proot die de operatie heeft gedaan. Daar heb ik de meeste spijt van. Nu moet ik om het gat op te vullen een brug aanschaffen van 1400 euro… Dat is jammer. Als het nou had geholpen niet, maar nu wel.
R.N.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Rob Koene

Prof.dr. R.A.P. Koene (1938) studeerde geneeskunde aan de KU te Nijmegen. Van 1965 tot 1969 volgde hij de opleiding tot internist in het Sint-Radboudziekenhuis te Nijmegen. In 1969 en 1970 werkte hij in het Massachusetts General Hospital te Boston, alwaar hij zich verder bekwaamde in de klinische Nierziekten en laboratoriumonderzoek deed op het gebied van de transplantatie. In 1980 werd hij benoemd tot hoogleraar in de Nefrologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1982 tot 2001 was hij hoofd van de afdeling Nierziekten van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen en van 1992 tot 1999 tevens voorzitter van de Cluster Inwendige Specialismen. Van 1974 tot 1987 was hij voorzitter van de Transplantatie Werkgroep Nederland en van 1984 tot 1988 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nefrologie. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht op de volgende terreinen: transplantatie-immunologie, klinische transplantatie, experimentele glomerulonefritis, erytropoëtine en hypertensie.

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Lees het NTtdK 2023, nr 3 integraal, met oa: alles over het afgelopen jaarsymposium, boekrecensies en meer.

artikelen - 12 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober vond het jaarlijkse symposium van de VtdK plaats. Dit jaar was het thema ‘Fysiotherapie en de grens met wellness en niet- reguliere behandelwijzen’. Bekijk de video’s van de lezingen.