UitgelichtKaartjes voor het jaarsymposium 2024 – Wie beschermt de patiënt? zijn nu beschikbaar.

Koop hier uw kaartje
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 september 2024

Australische media maken reclame voor onbewezen Autisme-behandelingen

Buitenlandrubriek met o.a.: Australische media maken reclame voor onbewezen Autisme-behandelingen / Amerikaanse besmette homeopathische neusspray maar niet van markt gehaald

Australische media maken reclame voor onbewezen Autisme-behandelingen

Foto: Autisme, bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Australische media maken reclame voor onbewezen Autisme-behandelingen / Amerikaanse besmette homeopathische neusspray maar niet van markt gehaald / Canadese ‘universitaire’ opleiding voor Chinese medicijnen ziet het licht / Studenten van de Oregon School for Oriental Medicine hebben moeite om rond te komen.

Australische media maken reclame voor onbewezen Autisme-behandelingen

Verschillende Australische media besteedden aandacht aan een ‘dokter’ die Autisme Spectrum Stoornissen zei te kunnen behandelen met een nieuwe technologie. Door middel van een laserlicht op het hoofd zouden de hersenen door de schedel heen behandeld kunnen worden. Deze dokter bleek echter een chiropractor te zijn die het apparaat ook verkocht. De werking van de behandeling is niet aangetoond.
Bekijk het item van Mediawatch.

Amerikaanse besmette homeopathische neusspray maar niet van markt gehaald

Green Pharmaceuticals zou zijn neusspray SnoreStop allang van de markt gehaald moeten hebben. De Amerikaanse Food and Drug Administration deed eerder dit jaar een test en vond microben in de oplossing die, eenmaal in de neus gesprayd, juist een levensgevaarlijke infectie kunnen veroorzaken. Green Pharmaceuticals deed daarop alsof het die oplossing vernietigde, maar stopte die in werkelijkheid in nieuwe verpakkingen. In augustus en september heeft de FDA wederom gewaarschuwd voor de besmette oplossing, maar het homeopathische bedrijf heeft er nog niet naar gehandeld.
Lees meer bij Ars Technica.

Canadese ‘universitaire’ opleiding voor Chinese medicijnen ziet het licht

De Kwantlen Polytechnic University in Canada wil een opleiding in de oosterse geneeskunde gaan aanbieden. Het wordt geafficheerd als een universitaire opleiding en in 2025 moeten de eerste bachelors worden uitgedeeld. De opleiding beslaat acupunctuur, massage, diëtetiek en achtergronden over ‘qi’, zoals de levensenergie wordt genoemd die door de mens zou stromen en met de Chinese medicinale tradities geheeld zou kunnen worden. Intussen is er geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van deze behandelingen of voor het bestaan van ‘qi’. De universiteit is erop uit om oosterse geneeswijzen meer te integreren in de evidence based geneeskunst, waardoor mensen zouden kunnen gaan denken dat ze werken.
Lees meer bij CBC.

Studenten van de Oregon School for Oriental Medicine hebben moeite om rond te komen

De Oregon School for Oriental Medicine in Portland gaat dicht. De opleiding voor alternatieve behandelingen kan de kosten niet meer opbrengen. Ondertussen blijkt uit een onderzoek dat de leerlingen aan deze opleiding het ook moeilijk hebben. Zij betaalden flink, staken zich in de schulden en bleken na het behalen van hun diploma, maar moeilijk aan de bak te kunnen komen.
Lees meer bij OPB.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 augustus 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Pets-therapeut’ Hongchi Xiao twee keer veroordeeld voor doodslag / Amerikaanse chiropractor geeft verzekeringsfraude toe.

artikelen - 26 juli 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Ophef over horoscoop-segment bij Australisch journaal / Amerikaanse chiropractiekliniek licht klanten op.

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.