Kledingmerk Lorna Jane krijgt miljoenenboete om valse coronaclaims
Buitenlandrubriek met o.a.: Australisch kledingmerk Lorna Jane krijgt miljoenenboete om valse coronaclaims.
Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Australisch kledingmerk Lorna Jane krijgt miljoenenboete om valse coronaclaims / Olympische sporters kiezen nogal eens voor alternatieve therapieën / Amerikaanse arts pleit ‘schuldig’ in zaak over verkoop vermeende coronamedicatie / Indiase paranormale hulplijn moet logisch denken promoten / Amerikaanse webdomeinen verboden die ‘coronamedicatie’ verkochten.
Australië: Kledingmerk Lorna Jane krijgt miljoenenboete om valse coronaclaims
Het Australische kledingmerk Loran Jane heeft een boete van 5 miljoen Australische dollar (omgerekend bijna 3,1 miljoen euro) gekregen omdat ze claimde dat haar kleding bescherming bood tegen het coronavirus. Ze stelde dat haar kleding met een speciale spray was behandeld die zou beschermen tegen virusdeeltjes. In de bijbehorende reclameslogan zei het bedrijf: ‘Een geneesmiddel tegen Covid19? Lorna Jane denkt van wel.’ Volgens de rechter probeerde het bedrijf een slaatje te slaan uit de angst voor het virus.
Lees meer bij ABC.
Mondiaal: Olympische sporters kiezen nogal eens voor alternatieve therapieën
Olympiër Kyle Chalmers (Australië) is dit jaar gezien met gekke ronde plekken op zijn lichaam. Michael Phelps (Verenigde Staten) was in 2016 met vergelijkbare plekken gezien. De plekken zijn het gevolg van de alternatieve therapie ‘cupping’. Olympiërs lijken nogal eens hun toevlucht tot dat soort onbewezen therapieën te zoeken.
Lees meer bij The Conversation.
Verenigde Staten: Arts pleit ‘schuldig’ in zaak over verkoop vermeende coronamedicatie
Jennings Ryan Staley, een dokter uit San Diego, heeft voor de rechtbank ‘schuldig’ gepleit in een zaak over de verkoop van onbewezen coronamedicatie. Staley zei hydroxychloroquine uit Mexico gesmokkeld te hebben om het in een corona ‘genezingspakket’ aan zijn patiënten te verkopen en zo te verdienen aan de pandemie.
Lees meer op de website van het OM.
India: Paranormale hulplijn moet logisch denken promoten
Sinds de oprichting in januari 2020 van de Indiase paranormale hulplijn waar mensen met allerlei paranormale ervaringen heen kunnen bellen, zijn er meer dan duizend telefoontjes binnengekomen. De oprichting van de hulplijn heeft de bedoeling om logisch denken te promoten en mensen daarmee van allerlei bijgelovigheden af te helpen.
Lees meer bij Republic World.
Verenigde Staten: Webdomeinen verboden die ‘coronamedicatie’ verkochten
Twee webdomeinen waarop gedaan werd alsof ze van de bekende winkelketen Wall Mart waren zijn in beslag genomen door het openbaar ministerie. Op de sites werd getracht om middelen te verkopen die zouden helpen tegen covid-19.
Lees meer op de website van het OM in Maryland.
Gerelateerde artikelen
Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken
artikelen - 25 maart 2024Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.
Lees meerIce Man Wim Hof voor gerecht: dood door schuld
artikelen - 25 oktober 2023De rechtbank in Los Angeles wil Wim Hof en zijn bedrijf Innerfire horen, er dreigt een claim van 67 miljoen dollar voor de Ice Man.
Lees meerAntivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen
artikelen - 25 oktober 2023Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.
Lees meer