Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 oktober 2024

Maker van ongeregistreerd stamcelmedicijn uit navelstrengbloed is veroordeeld

Buitenlandrubriek met o.a.: Maker van ongeregistreerd stamcelmedicijn uit navelstrengbloed, is veroordeeld / Britse natuurgenezeres verliest bevoegdheid.

Maker van ongeregistreerd stamcelmedicijn uit navelstrengbloed is veroordeeld

Foto: Navelstreng en placenta. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Maker van ongeregistreerd stamcelmedicijn uit navelstrengbloed is veroordeeld / Amerikaanse chiropractor krijgt boete wegens aanbieden van onzinnige stamcelbehandeling / Holistische kliniek betaalt miljoenen wegens verzekeringsfraude.

Maker van ongeregistreerd stamcelmedicijn uit  navelstrengbloed is veroordeeld

John W. Kosolcharoen, eigenaar van een Californisch bedrijf dat een medicijn maakt op basis van bloed uit menselijke navelstrengen en daarmee injecteerbare stamcellen aanbiedt, is veroordeeld tot 36 maanden cel. Negentien mensen kwamen in het ziekenhuis terecht nadat ze de injecties hadden gekregen. De U.S. District Court for the Central District of California vindt dat Kosolcharoen doelbewust en frauduleus aan de slag ging om mensen een ongereguleerd middel aan te smeren zodat hij er zelf beter van zou worden.
Lees meer op de website an de Officier van Justitie.

Britse natuurgenezeres verliest bevoegdheid

Dr. Jean Monro die een privékliniek heeft in het Engelse Hemel Hempstead, heeft haar bevoegdheid verloren. Monro omschrijft zichzelf als een ‘milieuvriendelijke natuurgenezer’ en schreef een zesjarige voor om iedere dag vier uur met een zuurstofmasker op te lopen. Een vijfjarig meisje schreef ze het gebruik van een ongeregistreerd medicijn voor. Het meisje bleek een hoge concentratie gifstoffen in haar urine te hebben. De medische tuchtraad heeft haar haar bevoegdheid ontnomen omdat ze onverantwoorde keuzes maakte en geen goede administratie en verslaglegging van haar behandelingen bijhield.
Lees meer bij de BBC.

Amerikaanse natuurgenezeres mag geen diagnoses meer stellen

Na een onderzoek van vier jaar heeft de Washington Board of Naturopathy besloten dat Allison Anne Hofmann geen praktijk meer mag houden. Hofmann is een natuurgezeres die een 28-jarige vrouw pillen voorschreef, waarmee die vrouw uiteindelijk zelfmoord pleegde. Hofmann maakte gebruik van een spiertest om diagnoses te stellen bij patiënten die onduidelijke klachten hadden en baseerde daar vervolgens behandelingen op.
Lees meer bij Quackwatch.

Amerikaanse chiropractor krijgt boete wegens aanbieden van onzinnige stamcelbehandeling

Een chiropractor uit Chicago moet 20.000 dollar (omgerekend meer dan 18.500 euro) boete betalen en 45 dagen de gevangenis in omdat ze stamcelbehandelingen aanbood die niet werkten. Ze injecteerde stamcellen in pijnlijke gewrichten zodat de pijn weg zou gaan, maar dat gebeurde niet. De behandelingen kostten meer dan 4000 dollar (ruim 3700 euro). Zes jaar geleden onthulde CBS News met een undercoveronderzoek hoe de chiropractor te werk ging. Daarna duurde het erg lang voor er vanuit justitie actie ondernomen werd.
Lees meer bij CBS News.

Holistische kliniek betaalt miljoenen wegens verzekeringsfraude

De kliniek voor Health & Wellbeing van Dr. Janette J. Gray uit San Diego, Californië, heeft jarenlang valse claims ingediend bij de verzekering. De kliniek afficheert zichzelf als ‘holistisch’, ‘integratief’ en ‘alternatief’ en bood veel vitamine-infusen en hormoon-vervangende behandelingen aan. Veel van die behandelingen zouden niet vergoed mogen worden uit de verzekering. De kliniek moet nu 3,8 miljoen dollar (ruim 3,5 miljoen euro) terugbetalen.
Lees meer op de website van de Officier van Justitie.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 augustus 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Pets-therapeut’ Hongchi Xiao twee keer veroordeeld voor doodslag / Amerikaanse chiropractor geeft verzekeringsfraude toe.

artikelen - 26 juli 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Ophef over horoscoop-segment bij Australisch journaal / Amerikaanse chiropractiekliniek licht klanten op.

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.