Quress in staat van ontbinding
Quress Leiden BV, het bedrijf dat behandelingen met de Cytotron aanbood, was huurder van een ruimte aan de Rooseveltstraat in Leiden. Er is echter nog nooit huur betaald, en de huurschuld zou zijn opgelopen tot 42.000 euro. De telefoon van Quress Leiden BV wordt niet opgenomen.
Dat berichtte het Leids Dagblad op 15 februari 2010. De eigenaar van de ruimte, het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium (LCPL) had de ruimte sinds juli 2009 verhuurd. De Quress-kliniek is al ontruimd. Voor een overzicht van eerdere berichtgeving over Quress en Cytotron zie: De Cytotron, gevaarlijke en peperdure kankerkwakzalverij.
Waarschijnlijk heeft de BV die de ruimte huurde alle inkomsten uit de behandelingen al als ‘lease’ afgedragen aan Quress BV, die het ook wel weer doorgesluisd zal hebben, dus het LCPL zal zijn best moeten doen om ook maar iets te ontvangen. Voor het web van BV’s die de spin Anton Jongbloed rond Quress heeft geweven zie: De Steunstichting van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Bij navraag bij Quress BV trof uw webredactie een medewerker van Quress aan die beweerde dat er geen huurschuld was, omdat er geen contract was.
Faillissement
Dit is nogal onnozel (van een meester in de rechten!), want een mondelinge afspraak is net zo bindend. Bij navraag bij het LCPL bleek dat Quress Leiden BV er nooit toe gekomen was om een contract te ondertekenen omdat allerlei bijkomende kosten ook nog geregeld moesten worden. Quress BV heeft trouwens ook in de Eschertoren een huurschuld van een kwartaal. Saillant detail is dat Jongbloed huurt voor een vaste periode van vijf jaar (50.000 euro per jaar) zonder een contractuele mogelijkheid eerder op te zeggen. De eigenaar van de Eschertoren vraagt het faillissement aan van Quress BV, dus wie nog geld van Jongbloed wil hebben, moet zich bij de curator melden. Jongbloed heeft nog andere schulden van vijf cijfers, vernam uw webredacteur. Trouwens, wie een tweedehands Cytotron (z.g.a.n.) wil aanschaffen, weet ook waar hij maar eens moet gaan vragen.
Volgens het persbericht van Quress (ook nog te vinden op hun eigen website, zolang die nog bestaat) is een universiteit bereid gevonden de Cytotron te onderzoeken. Als die universiteit verstandig is, zorgen dat ze vooruit betaald worden, net zoals Cytotron van de eigen patiënten verlangde. Eerst boter, dan vis. Dat iemand die de huur niet betaalt, wel de rekening zal voldoen voor een rapport dat zegt ‘Het werkt niet’, tart de verbeelding. Ook wil Cytotron aandelen gaan uitgeven, maar het is niet goed voorstelbaar dat er ook maar iemand in een dergelijke beerput geld zal durven te stoppen, nadat het faillisement is afgewikkeld natuurlijk.
Het moet wel uitgesloten geacht worden dat de Cytotron op korte termijn in de EU kan terugkeren. Het CE-certificaat van de machine verloopt binnenkort, en vanaf 31 maart 2010 moeten in heel de EU zulke certificaten voor medische apparatuur ook een bewijs van werkzaamheid inhouden (zie het antwoord van de minister op de kamervragen van Henk van Gerven).
De moraal van dit verhaal is dat men bij contact met wonderdoeners altijd even moet navragen bij deskundigen of het wel deugt. Betreft het medische wonderdoeners, dan is een telefoontje naar een medische faculteit of de VtdK doorgaans voldoende. Als er tienduizenden euro’s op het spel staan is dat toch een kleine moeite, en zulk advies is zelfs gratis!
Naschrift 9 maart 2010
Op gevaar af de indruk te wekken dat wie hier aan ‘flogging a dead horse’ doen (zie afbeelding) het volgende. Jongbloed heeft zich tot de VtdK gewend met bezwaren tegen de berichtgeving op deze site over hem, Quress en de Cytotron. Sommige details in het bovenstaande zijn daarom gewijzigd. Een passage uit Jongbloeds klacht luidt: ‘omdat Quress Jongbloed niet is en omgekeerd Jongbloed Quress niet is’. Dit mag betwijfeld worden, men raadplege de doopceel van Quress
Stichting Administratiekantoor
Rooseveltstraat) ook Jongbloed).
Naschrift 24 maart 2010
Quress is formeel failliet. Het faillissement van Quress Leiden BV is uitgesproken op 9 maart 2010
Gerelateerde artikelen
Hocuspocus viruskanon van Anton Jongbloed
artikelen - 19 juni 2021Virusvreters vormen een gat in de markt, mits ze werken. Het viruskanon Shycocan van Anton Jongbloed doet niet veel.
Lees meerCoronavirusvreter Shycocan van Uwin werkt niet
artikelen - 31 maart 2021Het bedrijfje Uwin in Almere claimt met een Indiaas apparaat het coronavirus te lijf te kunnen gaan; serieuze bewijzen zijn er niet.
Lees meerDubieuze fondsenwervers Pluut en Van der Wolk waren ook nauw betrokken bij failliete kwakzalverskliniek
artikelen - 10 juni 2014Vier jaar geleden ging Quress failliet, een bedrijf dat een wonderapparaat, de Cytotron exploiteerde. Je kan er ondermeer artrose en kanker mee behandelen.
Lees meer