Alternatieve geneeskunde en de werkwijze van de VtdK
In het nummer van 6 september 2003 van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde stelde onze voorzitter Renckens clinici aan de kaak die, hoewel wetenschappelijk opgeleid, niet wetenschappelijk bezig zijn door alternatieve geneeswijzen toe te passen. Hij betoogde dat de beroepsverenigingen onmachtig of onwillig zijn hieraan iets te doen. Dit was voor Rooijmans en Walvoort aanleiding […]
In het nummer van 6 september 2003 van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde stelde onze voorzitter Renckens clinici aan de kaak die, hoewel wetenschappelijk opgeleid, niet wetenschappelijk bezig zijn door alternatieve geneeswijzen toe te passen. Hij betoogde dat de beroepsverenigingen onmachtig of onwillig zijn hieraan iets te doen. Dit was voor Rooijmans en Walvoort aanleiding een commentaar te schrijven. Zij betogen dat men het moeilijk met Renckens oneens kan zijn en dat het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde geregeld plaats heeft ingeruimd voor het bestrijden van de kwakzalverij.
Lees verder op: www.kwakzalverij.nl/pdf/04-02ntgdiscussie.pdf
Gerelateerde artikelen
Nogmaals over modeziekten en enkele substraatloze aandoeningen
tijdschrift - 14 augustus 2021Zowel bij modeziekten als kwakzalverij het om zaken, waarvan nut en een wetenschappelijke basis ontbreken. Een vervolg.
Lees meerCees Renckens: “Schaf de Duitse ‘Heilpraktikers’ af”
artikelen - 05 september 2016“Ik vind niet dat je moet samenwerken met mensen die rare geneeswijzen toepassen.” Dat zei Cees Renckens zaterdag bij EenVandaag.
Lees meerUniversiteitsblad Observant heeft spijt van rare Rath-advertentie
artikelen - 27 april 2015UITNODIGING VOOR DE MEDEWERKERS EN STUDENTEN VAN DE UNIVERSITEIT MAASTRICHT stond er in kapitale chocoladeletters boven een advertentie in Observant , het universiteitsblad van de Universiteit Maastricht.
Lees meer